Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii


Sub numele Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării, orchestra Lautarii din Chisinau condusa de maesrtul Nicolae Botgros, a sustinut un concert extraordinar la Editia a VII-a a festivalului cu acelasi nume din Braila in perioada 26-28 iulie 2013. Legat de meleagurile romanesti, Nicolae Botgros a fost pentru prima data cunoscut publicului larg din Romania prin interpretarile de exceptie din cadrul emisiunii “Odata in viata” de la TVR.

Orchestra Lautarii din Chisinau - condusa de Nicolae Botgors

Orchestra Lautarii din Chisinau – condusa de Nicolae Botgors

Ne bucuram nespus ca unul dintre cei mai mari dirijori, compozitori si interpreti de muzica populara din Republica Moldova a devenit faimos si in Romania, drumurile dese facute de maestrul Nicolae Botgros peste Prut demonstrand, daca mai era nevoie, dragostea sa pentru tot ceea ce este romanesc. Interpretand de cele mai multe ori mai bine decat orchestrele de muzica populara din Romania melodii din toate zonele folclorice, cu atat dragoste si talent, Nicolae Botgros a dovedit ca este cel mai mare dirijor al celei mai mari orchestre din Chisinau. Ne bucuram ca am putut sa-i aducem si noi un mic omagiu, prin prezentarea activitatii sale in primele pagini ale portalului nostru.

Portalul Basarabia a postat pe pagina sa de suflet melodia Dorul Basarabiei, cantata de Ion Paladi si acompaniata de orchestra Lautarii din Chisinau. Intreaga istorie recenta a Basarabiei a fost pusa in fata ascultatorilor in doar 4 minute si 34 de secunde. Sa ne traiesti Maestre multi ani si sa ne incanti cu talentul tau multi ani de acum inainte! Portalul orasului Chisinau isi va face o datorie de suflet prin publicarea unui articol in fiecare luna despre viata si activitatea celui ce va ramane peste veacuri unul dintre cei mai mari rapsozi ai neamului romanesc.

Informatii recente din Chisinau:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>