Fara microbuze in Chisinau


Dorin Chirtoaca imi este destul de simpatic, nu pentru ca vinde de la liberali sau de la partea politica a Moldovei ce ne duce in Europa, ci pentru ca mi se pare tanar, naiv si cu simptul dreptatii. Problema microbuzelor a fost atat de des discutata incat ma gandesc ca daca am numara am termina dupa anul nou, iar problema tarifelor s-a discutat si ea de sute de ori. Iata ca primarul Dorin Chirtoaca a decis sa termine cu vechiturile si sa trecem cu totii la troliebuze si autobuze, mai ales acum ca s-au achizitionat din Minsk cateva troleibuze noi. Am mers cu microbuzul [ rutiera cum i se spune in mod popular prun Moldova ] de cateva ori, m-am simtit un mic cartof intr-un sac. Nu stiu daca tariful mic sau dorinta de imbogatire a patronilor ce gestioneaza rutele prin Chisinau, sau poate numarul mic de bilete taiate, au duis la razboiul de azi dintre primarie si transportatori.

Daca planul lui DorinChirtoaca se va materializa, atunci prin Chisinau vom merge doar cu transportul public, iar microbuzele ne vor duce in satele si orasele darapanate din Moldova.  Ce sunt sigur este ca este o discrpanta intre venitul unui moldovean si posibilitatea de a avea un transport civilizat cu microbuzul, dar nu cred ca va putea primaria sa ofere un loc decent in troleibuz, dupa disparitia microbuzelor. Poate nu a incercat nimeni din primarie intre orele 4 si 6 seara sa merga cu autobuzul sau troleibuzul, altfel cred ca se mai revedeau putin planurile si strategiile. Iar la alegeri, opozitia comunista ne va promite rutiere cu 2 lei biletul!

Transport in Chisinau

Informatii recente din Chisinau:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>