Muzee din Chisinau


Chisinaul este un oras care se poate mandri cu muzeele sale, printre cele mai importante fiind Muzeul National de Etnografie si Istorie Naturala infiintat in anul 1889. Chiar daca initial aici initial s-aorganizat Expozotia Agricola si Industriala, astazi el adaposteste pe o suprafata de de 2000 m² o expozitie permanenta .

Muzeul National de Etnografie din Chisinau

Muzeul National de Etnografie din Chisinau

Peste 135 mii de exponate pot fi admirate in muzeu, iar in mode exceptional pentru vizitatori este gazduita o Gradina Botanica. In cadrul acesteia puteti admira pasari rare, exotice si decorative dar si reptile sau pesti. Cu siguranta ar trebui ca fiecare locuitor al Chisinaului sa treca macar odata sa viziteze muzeul.

Turnul de apa construit in 1892 dupa un proiect al cunoascutului arhitect ce si-a legat numele de orasul nostru, A.I. Bernardazzi, acesta face parte din Muzeul de istorie al orasului Chisinau.

In ordinea cronologica a datei la care a fost dat in folosinta urmeaza Muzeul de Arheologie si Etnografie, care din 1958 a adapostit prima expozitie arheologica in cadrul Academiei de Stiinte din Moldova. Apoi in actula a cladire a muzeului s-au mutat peste 800 mii de piese.

Exponatele au o valoare inestimabila si provin din cele mai vechi timpuri, din paleolitic, mezolitic si pana in epoca fierului. Cum dintr-un studiu recent s-a dovedit ca nu sunt cunoascute dstul de bine epocile istorice, mai ales cele recente, iata o scurta informare:

1) Epoca bronzului este una din cele mai lungi perioade din istoria dezvoltarii civilizatiei moderene – a durat din  mileniul al IV-lea î. Hr si a urmat epocii de piatra.

2) Epoca fierului se considera a incepe din secolul al XII-lea î.Hr. si va dura pana in Evul Mediu, adica pana in anul 500 d. Hr.

Informatii recente din Chisinau:

  • Nu sunt informatii recente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>