Phoenix la Chisinau


Probabil ca multi nici nu stiu, dar eu zic sa va reamintesc ca nu cu multi ani in urma, formatia Phoenix a venit si a vizitat Chisinaul, deoarece putine sunt secventele filmate cu aceasta ocazie, va punem la dispozitie una din ele. Evident ca nu calitatea este cea care primeaza, nici melodia aleasa, preferam “In umbra marelui URSS” sau Ciocarlia, dar scopul acestui articol este sa va aducem in prim plan una din legendele noastre, care sepram sa ajute poporul din Moldova sa renasca asemenea pasarii Phoenix, din propria-i tarana.

Dumitru Matcovschi

Dumitru Matcovschi

Sau poate de rusine ca nu am scris nimc despre trecerea in nefiinta a lui Dumitru Matcovschi, vreau sa ma spal de pacate. Nu am scris despre poetul limbii romane la Chisinau, pentru ca inca nu-mi gasesc cuvintele, iar durerea e prea mare ca sa poata fi depasita si sa-mi permita sa scriu coerent despre marele Matcovski. Nu am vazut sa fie doliu national, nu am vazut sa se opreasca filmele cu violenta de la TV, nu am vazut nimic de care sa pot scrie de bine.

Sambata va fi inmormantat nemuritorul Dumitru Matcovschi, stins prematut la 73 de ani, dupa ce a scapat cu viata din oribilul atentat impotriva marelui ROMAN. De ce oare noi moldovenii nu stim sa ne iubim marii oameni de cultura de cat dupa moarte, si atunci doar la aniversari?

S-a stins Grigore Vieru, Adrian Paunescu, Doina Aldea Teodorovici si Ion Aldea Teodorovici. Cine mai tine minte ce-si doreau ei cel mai mult? Nimeni, la fel cum nici azi, cu o zi inaintea inmormantarii lui Dumitru Matcovschi, nimeni nu mai tine minte, nici decorarea in 2011 cu Ordinul „Meritul Cultural” al Romaniei, nici de vorbele sale: Mulţumesc, maică Romanie, pentru aceasta zi mare. Este Dumnezeu pe pamant!”

Mai bine revin la subiectul cu care am inceput, concertul Phoenix de la Chisinau, poate ca asta ne va mai aduce aminte ce suntem si incotro ne indreptam.

Informatii recente din Chisinau:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>