Sectorul Botanica – Chisinau


Primul sector despre care vom discuta este sectorul Botanica din Chisinau, infiintat in anul 1977, ocupand zona de sud-est a orasului Chisinau. Am inceput cu el pentru ca trebuia sa incepem cu un anumit sector, iar acesta a fost primul care a fost tras la sorti.

Portile  Chisinaului

Portile Chisinaului

Sectorul Botanica din Chisinau are 171,900 locuitori, adica 27% din totalul locuitorilor din capitala Republicii Moldova, fiind cel mai populat sector al orasului Chisinau. Numele sectorului vine evident de la primul parc dendrologic infiintat in Republica Moldova, pe langa Scoala de Horticultura, fondata in 1842.

Tot in sectorul Botanica se gasesc Portile Orasului Chisinau, mandria locuitorilor de aici. Revenind putin la Gradina Botanica, trebuie sa mentionam ca pe langa faptul ca este una foarte moderna (asa a fost inca de la infiintare), aceasta cuprinde doar din Republica Moldova 30 specii de arbori, 18 specii de arbusti si 110 specii plante ierboase.

Tot despre sectorul Botanica anumite statistici spun ca este cel mai periculos sector din Chisinau, numarul de omoruri fiind cu mult peste media capitalei.

Cel mai inalt bloc din complexul Portile Orasului Chisinau are 24 de etaje si aproximativ 70 de metri, fiind construite la sfarsitul anilor 70 si inceputul anilor 80, pe drumul ce venea de la Aeroportul Internațional Chisinau catre centrul capitalei.

Daca locuiesti in sectorul Botanica esti invitat sa ne spui cat mai multe despre sectorul in care locuiesti, deja consideram ca site-ul nostru a depasit multe alte site-uri in domeniul informatiilor despre sectoarele Chisinaului, iar acest lucru arata cat de putin se scrie si se discuta despre capitala Moldovei! Si nu uitati concursul foto – in curand dam drumul la galeria foto a Chisinaului!

Informatii recente din Chisinau:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>