Soferita prin Chisinau


Cred ca cel mai greu in Chisinau este sa fii sofrita, nici drumurile nu te ajuta, dar nici soferii nu sunt dintre cei mai amabili. Dupa ce am facut scoala de soferi, am iesit cu masina i n trafic, singura fara instructor. Norocul meu ca am nervii de fier, altfel cu siguranta ajungeam la urgenta, cu dureri de cap. Soferii de microbuze (rutierele noastre care fac mereu cate ceva ca sa te scoata din trafic), parca au ceva cu restul participantilor la trafic.

Nici recentele camere de filmat ce impanzesc Chisinaul nu-i fac sa mearga cu viteza regulamentara, claxoneaza la tot pasul, desi asa cum am invatat la scoala de soferi, claxonatul se permite in localitate doar pentru a preveni accidentele iminente, se baga in fata, circula de pe o banda pe alta, iar la intersectii se pozitioneaza in asa fel incat iti iau toata vizibilitatea.

Deci ce poate fi mai greu pentru o femeie in Chisinau, decat sa fie soferita? Ar mai trebui introduse cel putin doua benzi, una pentru soferite si alta pentru rutiere (microbuze pe intelesul tuturor).

Azi veneam la vale pe Zanipru, cand sa zic si eu ca am putin noroc, mai intai apar niste pietoni ca din pamant, din spatele autobuzului, apoi un Nissan 4×4 vine cu 100 de kilometri pe ora de parca nu mai avea frane, imi taoe calea si se posteaza la semafor, cu jumatate de masina pe strada Mircea cel Batran. Corect, ai vede la dreapta, cu cedeaza trecerea, dar asta nu inseamna ca ajungi pe banda 2, mai ales ca imediat langa intersectie este si statia de autobuz. Asa e viata soferitelor in Chisinau, grea si cu mult stres.

Soferita in Chisinau

Informatii recente din Chisinau:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>